- Kompetens i staten - https://kompetensistaten.se -

Nätverksträff 12 april 2024 hos Försäkringskassan i Stockholm

Tid: 09.00-15.00 (kaffe och registrering från 08.30)
Plats: Försäkringskassans lokaler på LM Ericssons väg 28, Telefonplan
Förtäring: Kaffe/te finns. Lunch i närområdet intas på egen bekostnad.

Det tema som önskades mest från förra träffen var AI så våra vänner Sara Strandberg och Monika Andersson på Försäkringskassan tillsammans med Maria Edén, Amanda Billinger Wilson och Tobias Gyllensvärd på Socialstyrelsen tog fasta på det och har bjudit in två föreläsare under dagen.
Vi kommer att få lära oss mer om generativ AI, hur man kan arbeta med det och hur Försäkringskassan gör. Vi kommer också att få lära oss om AI och data, AI inom offentlig sektor och få ta del av ett exempel på dataanalys/AI för HR. Sist men inte minst lite om det senaste inom forskningen.
Kanske helt okända områden för många av oss idag men vi hoppas att vi ska lära tillsammans och få med oss nya tankar och idéer hur vi kan jobba på våra myndigheter.

Anmäl dig här senast den 9 april [1]

Vi ser gärna att alla är med på plats i Stockholm (stor lokal!) men det kommer finnas möjlighet att delta via Teams för dem som inte har möjlighet att ta sig dit.

Program

08.30 Registrering, kaffe

09.00 Välkommen! Introduktion till dagen och incheckning

10.00 Maria Söderlind, Försäkringskassans IT-avdelning. Hon arbetar som verksamhetsutvecklare med tillämpad AI. Maria kommer prata om generativ AI och hur man arbetar med det på Försäkringskassan. Föreläsning och frågor.

11.00 Erfarenhetsutbyte, reflektion och diskussion i mindre grupper

11.45 Vem/vilka kan tänka sig vara värd för nästa träff?

12.00 LUNCH på egen bekostnad

13.00 Elin Uppström, är civilingenjör i datateknik och doktor i data och systemvetenskap. Hon är lektor vid Uppsala Universitet och har undervisat i dataanalys och maskininlärning. Elin kommer att prata om AI inom offentlig sektor, ge exempel på dataanalys och AI samt beröra senaste forskningen. Föreläsning och frågor.

14.00 Erfarenhetsutbyte, reflektion och diskussion i mindre grupper

14.45 Utvärdering av dagen och medskick till nästa träff

15.00 Tack och trevlig helg!

Kontakt: Lena Sundberg, Uppsala universitet [2]

Välkomna!